dijous, 20 de desembre del 2007

Contra el tancament de TV3 al País Valencià.



El passat 9 de desembre a instàncies del govern valencià es va fer efectiu el tancament del repetidor de TV3 a la Carrasqueta (Alacant). Aquest era un dels que permetia als ciutadans del País Valencià veure les emissions de la Televisió de Catalunya i que ara s'han vist anul.lades.


Des de la Joventut Nacionalista de Catalunya manifestem:

1.- La condenma del tancament del repetidor de la Carrasqueta ja que vulnera el dret dels ciutadans del País Valencià a estar informats en llengua catalana.

2.- La connivència del govern del PSOE juntament amb el PP per a coartar la llibertat d'informació en llengua catalana a una part dels Països Catalans.

3.- El tancament del repetidor vulnera el dret dels ciutadans d'expressar-se lliurement.

4.- Mostrem el suport de la Joventut Nacionalista de Catalunya als companys del Bloc Jove en la condemna i l'exigència de reobrir el repetidor.

dimarts, 11 de desembre del 2007

Retorn de les militants de la JNC retingudes a Cuba.



Les deu militants de la JNC que el govern cubà va retenir per haver participat en una manifestació per donar suport a diferents grups de dissidència política a l’illa que treballen per l’assoliment de la democràcia, el respecte pels drets humans i les llibertats bàsiques de la persona han estat expulsades del país i ja són camí de Catalunya.

Les joves, entre les quals hi ha la regidora de l'ajuntament de Barcelona, Francina Vila, van donar suport a l'associació Damas de Blanco,que són un grup dissident que agrupa les familiars dels presos polítics i de consciència de l’illa i que es manifesten pacífica i silenciosament per tal que els alliberin.

El grup de militants de la JNC formava part d'una comitiva de vint-i-cinc dones de Bòsnia, Suècia i Catalunya que havien anat a Cuba per donar suport a l'oposició castrista en motiu del Dia Internacional dels Drets Humans.

dilluns, 3 de desembre del 2007

SOM UNA NACIÓ I DIEM PROU!!












Representants del col.lectiu de la JNC a Tortosa juntament amb representants de CIU, van acudir a la crida de la manifestació de Barcelona per protestar contra el caos ferroviari que pateix Catalunya.

La manifestació va ser tot un èxit, 700.000 persones es van manifestar amb tranquilitat i crits d'independència, entre els quals hi havia el President Jordi Pujol i també l'ex líder del PSC Pasqual Maragall.
Els socialistes van veure com els seus socis de govern es van manifestar al costat de CIU.

Tornarem a recuperar la dignitat de Pais? Segur que amb un President espanyolista com Montilla no ho aconseguirem.

dissabte, 1 de desembre del 2007

El President d'ERC a les Terres de l'Ebre no dóna suport a la manifestació pel dret a decidir.



L'alcalde de Deltebre i president d'ERC a les Terres de l'Ebre, Gervasi Aspa, ha votat en contra d'una moció de CiU que donava suport a la manifestació organitzada per la Plataforma Pel Dret a Decidir.

Així, en el ple celebrat el dijous 29 de novembre, l’equip de govern de Deltebre, format per ERC i el PSC, va votar en contra d’acceptar a tràmit la moció presentada per Convergència i Unió. Aquest fet assumeix una rellevància especial, ja que l’alcalde de Deltebre, Gervasi Aspa, és al mateix temps el President de Federació d’ERC a les Terres de l’Ebre.

La JNC lamenta que un destacat dirigent territorial d’ERC i membre de l’executiva nacional d’aquest partit, no doni suport a una manifestació tan important per als interessos de Catalunya com és la que es produirà aquest dissabte.

En tot cas, des de la JNC del Baix Ebre s’espera que els militants i simpatitzants d’ERC a les Terres de l’Ebre participin activament de la marxa tot i que el seu màxim dirigent no hi hagi donat suport.

Documents associats: Moció CiU