dilluns, 28 de juliol del 2008

La JNC clausura la seva Escola d’Estiu donant per iniciada una etapa de renovació









Durant l’acte de cloenda de la 26a edició de l’Escola d’Estiu Ramon Trias Fargas de
la JNC, i en presència d’Artur Mas, el secretari general de l’organització, Jordi Cuminal, ha fet un símil de les paraules del president Pujol “un país està fet de generacions que es van succeint” per aplicar-les al projecte de la JNC.



En aquest sentit ha declarat que la primera setmana de novembre tindrà lloc el Congrés, en el qual tant Cuminal com Marc Pifarré es “jubilen” de l’organització per haver superat l’edat de 30 anys. Ambdós proposen Gerard Figueres de Vilanova i la Geltrú com a relleu de la secretaria general.

Així mateix, aquesta escola, que portava per títol “Infraestructures, energia, recursos naturals i demografia per un país capdavanter”, ha servit per obrir també un nou discurs a partir del debat intens que han provocat la vintena de ponents d’especialitats i procedències ben diverses que han passat durant aquests quatre dies per Riner (el Solsonès).

El debat en el sí de l’organització juvenil a l’entorn de la temàtica de l’Escola s’ha caracteritzat per no descartar cap opció que pugui aportar més autonomia a Catalunya en aquestes matèries, fins i tot pel que fa a l’energia nuclear, si bé cal exigir les màximes garanties de seguretat, eficiència, sostenibilitat i modernitat.

Cuminal ha agraït la feina i l’aportació de tots i totes les militants i ha donat per obert el període vacacional, però amb els reptes i les amenaces del país ben presents per poder seguir amb força ben aviat.

dimarts, 15 de juliol del 2008

VISCA LA TERRA! XVI ESCOLA D'ESTIU RAMON TRIAS FARGAS



Consulteu el programa de la 26 Escola d'Estiu, una edició carregada de novetats i emocions.



Programa de la 26 Escola d'Estiu Ramon Trias Fargas de la JNC.
Més info: www.jnc.cat/escolaestiu

US ESPEREM!!

divendres, 4 de juliol del 2008

Es presenta l'Escola d'Estiu de la JNC a Terres de l'Ebre.







La directora de l'Escola d'Estiu, l'ebrenca Laia Romeu, presenta l'Escola d'Estiu de la JNC a Terres de l'Ebre.

L'escola es celebrarà al municipi de Riner (Solsonès) del 24 al 27 de juliol i tindra diferents xerrades i debats sobre els diferents temes d'infraestructures, també parlarem del model energètic i demogràfic que necessita Catalunya i de la gestió de recursos naturals, com ara l'important tema de l'aigua,i tot això des d'un punt jove i nacionalista.

www.jnc.cat/escolaestiu

A la reunió també hi van assistir l'Alcalde de Tortosa Ferran Bel, la regidora Meritxell Roigé, el Diputat i President de Federació Xavier Pallarès, els representants del CEN Robert Bellauvi i Oriol Vazquez, el Vicesecretari General de la JNC Gerard Figueres i el Secretari General adjunt de CDC, Felip Puig, els quals ens van explicar el Congrés de la setmana vinent de CDC.

"WE SHALL OVERCOME"








La JNC ha presentat avui la seva campanya d’estiu sota el lema “We shall overcome”, que un any més vol servir per conscienciar els turistes que la voluntat de Catalunya és ser un país normal, esdevenir un Estat independent dins de la UE. la JNC vol explicar al món que l’Espanya del PP i del PSOE és per a Catalunya una presó. I ho exemplificarà amb el que està passant amb l’Estatut.



I ho farà utilitzant una frase dels esclaus negres i emprada després al llarg del segle XX per reivindicar drets individuals i col•lectius en diferents llocs del món, i que es pot traduir al català per “Ens en sortirem”.

“L’Estatut ha seguit tots els passos legals i democràtics. El va aprovar el Parlament de Catalunya, el van aprovar les Corts espanyols i el va ratificar en referèndum el poble de Catalunya, però ara, un tribunal amb membres posats a dit pels partits espanyols vol carregar-se l’Estatut”, ha manifestat Jordi Cuminal, secretari general de la JNC.

La imatge gràfica de la campanya –amb un cel i una tanca de filferro- vol representar la llibertat a la qual aspira Catalunya i la voluntat de no respecte als drets col•lectius de Catalunya que aplica l’Estat espanyol.

Tal i com ha explicat el vicesecretari d’Acció Política, Gerard Figueras, el tret de sortida de la campanya serà demà dissabte a Calella de Palafrugell (Baix Empordà), en el marc de la Cantada Internacional d’Havaneres. Al llarg de tot l’estiu, la JNC serà present la campanya als punts d’arribada de turistes (aeroports catalans bàsicament), a les zones costaneres del país, i a les diferents festes majors i diades castelleres, com ara la Festa Major de Gràcia.

La JNC repartirà al llarg dels mesos d’estiu 4.000 xapes, 50.000 fulletons i 2.000 cartells de la campanya, i desplegarà una pancarta de 20 metres en diferents esdeveniments. Així mateix, tenint en compte que Bruce Springsteen té una cançó amb el títol “We shall overcome”, la JNC li ha enviat una carta al cantant explicant-li la campanya i demanant-li que canti aquesta cançó durants els concerts que celebrarà al Camp Nou de Barcelona els dies 19 i 20 de juliol.

Congrés de CDC

D’altra banda, la JNC també ha aprofitat per presentar els grans blocs d’esmenes que ha presentat l’organització al congrés de CDC. D’una banda, hi ha la voluntat de redefinir el pes de la JNC a CDC, de l’altra, es pretén millorar el funcionament i l’estructura del partit, i finalment es volen fer aportacions al discurs ideològic.

Sobre aquest darrer àmbit, Cuminal ha explicat que el plantejament de la JNC és que “al dret a decidir s’hi ha de poder incloure tot, també la plena sobirania”. “Creiem que ens hem de fixar en el punt de partit, que és el que ens uneix, i que passa pel dret a decidir, però també demanem que ningú ens vulgui imposar portes al punt d’arribada com a generació”, ha manifestat el secretari general de la JNC. Cuminal destaca que l’aspiració de plena sobirania no ha de ser com a reacció a un escenari on el Tribunal Constitucional tombi l’Estatut, sinó com a part de la ideologia del partit.

Alhora, Cuminal ha destacat que la JNC sent “molta incomoditat” quan Montilla i Sirera manifesten que són catalanistes, i és en aquest sentit, que la Joventut Nacionalista de Catalunya ha presentat una esmena perquè quedi clar que el “catalanisme és sobiranista o no és catalanisme”. Per Cuminal, la resta són partits “que fan política a Catalunya, però això no els converteix en catalanistes”.

dimecres, 2 de juliol del 2008

Acte de la Federació Llull a Tortosa el 5 de juliol



La Federació Llull, formada per Òmnium Cultural, Acció Cultural del País Valencià i Obra Cultural Balear, us convida a assistir a l’acte de commemoració dels 300 anys de la caiguda de la ciutat de Tortosa, segon acte de la programació d’activitats a la campanya “300 anys. Caminant cap al futur. 1707-1714 / 2007-2014”.


Vine amb la Federació Llull a commemorar 300 anys de la caiguda de Tortosa i a celebrar un futur compartit per als Països Catalans.

La Joventut Nacionalista de Catalunya s'adhereix a aquest acte de commemoració.