divendres, 14 de setembre del 2007

Cuminal exigeix als polítics catalans dignitat nacional



En la seva intervenció a l’acte polític al Fossar de les Moreres, Jordi Cuminal ha exigit als polítics del nostre país que duguin a terme una actuació política basada en la dignitat nacional i la construcció d’una gran nació moderna, oberta al món i sobirana.



Pel secretari general de la JNC, aquesta dignitat nacional ha de servir per “acabar amb la submissió del Govern del nostre país, ple de botiflers, al PSOE; acabar amb la hipocresia de propostes a llarg termini que intenten tapar les constants baixades de pantalons d’alguns dels nostres dirigents; i acabar amb les temptacions de caramels enverinats de governabilitat espanyola”.

Cuminal considera que “dignitat nacional vol dir ser capaç de tornar a començar, de tornar a saber què som i on volem anar”. “No ens unirà mirar si som més de dretes o d’esquerres, si som més o menys progres o si ens comencem a vestir pel cap o pels peus. El que ens unirà serà reconèixer-nos com un sol poble i conjurar-nos en la nostra voluntat de ser. En la nostra voluntat de construir una gran nació: moderna, oberta al món i, evidentment, sobirana.”, afegeix Cuminal.

Per últim, el secretari general de la JNC, davant del nombrós públic que omplia el Fossar de les Moreres la vigília de la Diada Nacional de Catalunya, ha renovat el compromís de l’organització amb el país: “Conscients del que som i del que representem treballarem perquè el nacionalisme català només tingui una obsessió: construir una gran nació.”.