dimarts, 11 de desembre del 2007

Retorn de les militants de la JNC retingudes a Cuba.



Les deu militants de la JNC que el govern cubà va retenir per haver participat en una manifestació per donar suport a diferents grups de dissidència política a l’illa que treballen per l’assoliment de la democràcia, el respecte pels drets humans i les llibertats bàsiques de la persona han estat expulsades del país i ja són camí de Catalunya.

Les joves, entre les quals hi ha la regidora de l'ajuntament de Barcelona, Francina Vila, van donar suport a l'associació Damas de Blanco,que són un grup dissident que agrupa les familiars dels presos polítics i de consciència de l’illa i que es manifesten pacífica i silenciosament per tal que els alliberin.

El grup de militants de la JNC formava part d'una comitiva de vint-i-cinc dones de Bòsnia, Suècia i Catalunya que havien anat a Cuba per donar suport a l'oposició castrista en motiu del Dia Internacional dels Drets Humans.

1 comentari:

Krupp ha dit...

I estes xiquetes per què no han agafat una barqueta i s'han apropat a Guantánamo, on si que se violen sistemàticament los drets humans, però de veritat? Com és que no van a recolzar a las Madres i Abuelas de la Plaza de Mayo?
Sort que la Cuba de Fidel no és l'Argentina de Videla, ni el Xile de Pinochet, sinó no haguessin tornat, almenys d'una peça...