dijous, 29 de maig del 2008

Es presenta la 26a edició de l’Escola d’Estiu Ramon Trias Fargas a l’últim Consell Nacional de la JNC a Salt





Una de les novetats que es van donar a conèixer el passat 24 de maig durant el Consell Nacional de la JNC celebrat a Salt va ser la presentació de l’Escola d’Estiu Ramon Trias Fargas que enguany arriba a la seva 26a edició.

Laia Romeu, actual directora de l’Escola i cap local de la JNC de Tortosa va exposar la feina que fins ara,s’ha dut a terme en l’organització de les jornades.

L’Escola d’Estiu ha estat definida històricament com la “festa major” de la JNC. Són quatre dies en que els militants de l’organització es traslladen a les planes del Solsonès per a debatre sobre aspectes que com a organització els interessen però, també, per a conèixer-se millor entre ells. L’Escola d’Estiu d’enguany se celebrarà com en els últims anys a la casa de colònies de La Carral, al Solsonès del dijous 24 al diumenge 27 de juliol.

Juntament a Diego Sola, sotsdirector de l’escola, Laia Romeu va explicar que en primer lloc, es va crear un equip amb persones de tot el territori que si bé mai han format part d’un equip d’organització, destaca per la il•lusió i les ganes de treballar.

Pel que fa a la temàtica, es va explicar que estaria marcada pel Congrés de Convergència que s’haurà celebrat uns dies abans. Això voldrà dir que s’haurà parlat de la Casa Gran, del Dret a Decidir i de catalanisme. Si a l'escola d'estiu de l'any passat es parlava del catalanisme al segle XXI, enguany, es prendran com a referència els diferents debats que estem tenint a nivell nacional com ara la problemàtica de la sequera i la deficient gestió de l'aigua que esta portant a terme l’actual govern; el debat del model de finançament; i les infraestructures que necessita el nostre país per sortir del bloqueig en el qual ens trobem.

Amb aquests debats de fons, es va considerar que valdria la pena que la JNC prengui posicionament respecte aquestes qüestions de país i les abordi des de la perspectiva que tenim persones joves i nacionalistes com nosaltres.

A més, s’està preparant un programa que combini les xerrades amb taules rodones, formació amb esport, contacte amb la natura i coneixement del territori.
Per tal de dur-ho a terme, s’intentarà portar ponents de primer nivell, i que no tots siguin necessàriament del món de la política; s’incorporaran algunes novetats i es mantindran aquelles dinàmiques que hagin funcionat, i tot plegat amb un toc de l'Ebre, que els participants aniran descobrint a mida que passin els dies i les nits a l'Escola 2008.

Finalment, Laia Romeu va demanar la complicitat de tots els assistents al Consell. “L'Escola sortirà bé si ens ajudeu i en teniu ganes, però, sobretot, si sortirà bé si veniu”, va destacar.

Tot seguit, el sotsdirector Diego Sola va explicar que la 26a Escola d’Estiu mantindrà els seus trets característics en format i funcionament, introduint alguns elements innovadors que li donin a l’edició d’enguany una identitat específica.

D’altra banda, dissabte a la nit rebran la visita del President Pujol i el lliurament del premi Ramon Trias Fargas, el qual reconeix la trajectòria de personatges que han realitzat una intensa tasca en favor de Catalunya. Tot això, en un sopar a la fresca, a la pista d’esports de La Carral. Acabat el sopar, començarà al mateix lloc la festa grossa a la Carral, de la darrera nit d’Escola d’Estiu.