divendres, 4 de juliol del 2008

"WE SHALL OVERCOME"
La JNC ha presentat avui la seva campanya d’estiu sota el lema “We shall overcome”, que un any més vol servir per conscienciar els turistes que la voluntat de Catalunya és ser un país normal, esdevenir un Estat independent dins de la UE. la JNC vol explicar al món que l’Espanya del PP i del PSOE és per a Catalunya una presó. I ho exemplificarà amb el que està passant amb l’Estatut.I ho farà utilitzant una frase dels esclaus negres i emprada després al llarg del segle XX per reivindicar drets individuals i col•lectius en diferents llocs del món, i que es pot traduir al català per “Ens en sortirem”.

“L’Estatut ha seguit tots els passos legals i democràtics. El va aprovar el Parlament de Catalunya, el van aprovar les Corts espanyols i el va ratificar en referèndum el poble de Catalunya, però ara, un tribunal amb membres posats a dit pels partits espanyols vol carregar-se l’Estatut”, ha manifestat Jordi Cuminal, secretari general de la JNC.

La imatge gràfica de la campanya –amb un cel i una tanca de filferro- vol representar la llibertat a la qual aspira Catalunya i la voluntat de no respecte als drets col•lectius de Catalunya que aplica l’Estat espanyol.

Tal i com ha explicat el vicesecretari d’Acció Política, Gerard Figueras, el tret de sortida de la campanya serà demà dissabte a Calella de Palafrugell (Baix Empordà), en el marc de la Cantada Internacional d’Havaneres. Al llarg de tot l’estiu, la JNC serà present la campanya als punts d’arribada de turistes (aeroports catalans bàsicament), a les zones costaneres del país, i a les diferents festes majors i diades castelleres, com ara la Festa Major de Gràcia.

La JNC repartirà al llarg dels mesos d’estiu 4.000 xapes, 50.000 fulletons i 2.000 cartells de la campanya, i desplegarà una pancarta de 20 metres en diferents esdeveniments. Així mateix, tenint en compte que Bruce Springsteen té una cançó amb el títol “We shall overcome”, la JNC li ha enviat una carta al cantant explicant-li la campanya i demanant-li que canti aquesta cançó durants els concerts que celebrarà al Camp Nou de Barcelona els dies 19 i 20 de juliol.

Congrés de CDC

D’altra banda, la JNC també ha aprofitat per presentar els grans blocs d’esmenes que ha presentat l’organització al congrés de CDC. D’una banda, hi ha la voluntat de redefinir el pes de la JNC a CDC, de l’altra, es pretén millorar el funcionament i l’estructura del partit, i finalment es volen fer aportacions al discurs ideològic.

Sobre aquest darrer àmbit, Cuminal ha explicat que el plantejament de la JNC és que “al dret a decidir s’hi ha de poder incloure tot, també la plena sobirania”. “Creiem que ens hem de fixar en el punt de partit, que és el que ens uneix, i que passa pel dret a decidir, però també demanem que ningú ens vulgui imposar portes al punt d’arribada com a generació”, ha manifestat el secretari general de la JNC. Cuminal destaca que l’aspiració de plena sobirania no ha de ser com a reacció a un escenari on el Tribunal Constitucional tombi l’Estatut, sinó com a part de la ideologia del partit.

Alhora, Cuminal ha destacat que la JNC sent “molta incomoditat” quan Montilla i Sirera manifesten que són catalanistes, i és en aquest sentit, que la Joventut Nacionalista de Catalunya ha presentat una esmena perquè quedi clar que el “catalanisme és sobiranista o no és catalanisme”. Per Cuminal, la resta són partits “que fan política a Catalunya, però això no els converteix en catalanistes”.