dilluns, 30 de juliol del 2007

Cloenda Escola d'Estiu 2007


La JNC aposta perquè el projecte de ‘casa gran del catalanisme’ de CDC sigui “només per a Catalunya i no per al conjunt d’Espanya”. Així ho ha manifestat Jordi Cuminal durant la clausura de la XXV Escola d’Estiu i en presència d’Artur Mas.



Cuminal considera que “cal valorar si tenir una mica de poder a Espanya compensa i si ens allunya de la voluntat de ser hegemònics a Catalunya”. En aquest sentit, Cuminal ha advertit a Mas que una possible implicació en el govern d’Espanya “podria allunyar CDC del que ha de ser el principal objectiu del catalanisme polític per al segle XXI”, que és aquesta voluntat de ser majoritari, aglutinador i transversal.

Cuminal destaca que la prioritat del catalanisme i Convergència és “la definició d’un projecte a llarg termini que no quedi condicionat per una determinada conjuntura”. El secretari general de la JNC creu que el catalanisme ha de servir “per mantenir viva la diferència entre Catalunya i Espanya, per ser motor de canvi i de modernització del país i per aconseguir la plena capacitat d’autogovern de Catalunya”.

Aquesta és la principal conclusió de l’Escola d’Estiu que ha fet l’organització aquests darrers quatre dies a Riner (el Solsonès) i que estava dedicada a analitzar quin ha de ser el paper del catalanisme el segle XXI.

Jordi Cuminal ha explicat que a hores d’ara el poder polític del catalanisme “és molt reduït, però per contra té molt de pes”. Malgrat això, Cuminal ha alertat sobre la possibilitat d’acceptar “propostes tramposes”.