dilluns, 20 d’agost del 2007

Cinta 2007


Les Festes Majors de Tortosa 2007 continuen apostant enguany per mantenir una programació plena d’activitats al carrer, simultànies i gratuïtes per afavorir al màxim la participació ciutadana durant els nou dies que dura la festa major. Així, la voluntat del govern és que tant ciutadans com visitants, grans i petits, puguin gaudir d’un ampli ventall d’actes de tots els estils i de gran valor cultural.
Entre les novetats d’enguany s’inclou a la programació de la Cinta, i dins del marc musical, l’actuació del grup de rock català Lax’N Busto el dissabte dia 8 de setembre al nou Pavelló Firal de Remolins que enguany s’incorpora com a nou escenari de la festa Major. El pavelló de Remolins acollirà també el ball d’homenatge a la Reina de les Festes diumenge dia 2 amb l’orquedra Cimarron i el dissabte dia 1 amb l’orquestra Centauro. Dins del panorama musical, la Cinta tindrà enguany també els concerts de Joan Tena (OT) i Pedro Javier Hermosilla participants de la festa dels 40 Principals el divendres dia 31 d’agost a la plaça Espanya. I destaca també l’actuació de dissabte dia 8, després dels focs d’artifici, al passeig central del parc municipal de Momo Tributo a Queen, un autèntic revival pels amants de la música de Queen i la dècada dels 70.
la Cinta manté a la programació el festival musical Ebre Terra de Vent que porta enguany el ritme de les agrupacions Lovech Youth wind Orchestra, de Bulgària; Drumfanfare Almenre, d’Holanda, Taraf goulamas, de França i Rumania, Los Labradores, nom de la xaranga del Barça i els ebrencs Gaiters de l’Aguilot. A més, l’Ebre Terra de Vent porta enguany també una mostra de l’art i de la gastronomia mexicana amb una Cantina, tallers i una gran festa musical el divendres 7 de setembre. El Festival Músiques del món, amb la seva música de circ, gitana, jueva, àrab i catalana entre d’altes; les nits de ball amb orquestra, l’espectacle Torna el Carrilet! i els concerts de La Nit de la Mosca a la llotja del parc acabaran d’omplir la graella musical d’enguany perquè tots els sectors de la societat tortosina trobi el seu espai.
El mateix divendres 7 de setembre a les deu de la nit, l’auditori Felip Pedrell esdevindrà l’escenari de l’obra de teatre Passat el Riu, de l’autor Joe diPietro i amb un repartiment format per Àngels Poch, Jordi Banacolocha, Marissa Josa, Jaume Pla, Míriam Alemany i Xavier Ripoll. El marc cultural de les festes de la Cinta comptarà també amb l’espectacle totalment renovat del Circ Raluy tot recordant l’esplendor del circ clàssic de sempre.


Entre les activitats més pròpies i de caire tradicional destaca el pregó de festes, que enguany serà pronunciat per l’escriptor Gerard Vergés, la proclamació de la Reina i Reina infantil, la novena, la solemne processó i l’ofrena de flors i fruits en honor a la Mare de Déu de la Cinta, la trobada de gegants, el Coso Iris, la ballada de sardanes, les cercaviles, els balls d’orquestra, el Correfoc i el castell de focs d’artifici com a cloenda. Cal mencionar que aquest 2007 la bandera de la ciutat es lliurarà a la Comunitat de Regants Sindicat Agrícola de l’Ebre. Enguany també s’ha volgut donar més ressò a l’acte d’homenatge al tortosí absent, acte que ha passat al diumenge 2 de setembre i que tindrà lloc a l’Espai Sant Domènec perquè tingui més importància i ressò que altres anys.

Finalment, els circuits de penyes, la jornada en honor a la gent gran, les activitats infantils, la paella i baldanada populars, la música dels grallers, dolçainers i tamborers de la ciutat, la ruta jueva, les activitats al riu i les competicions esportives completaran una programació de festes pensada per a totes les edats i el goig dels més curiosos.