dijous, 2 d’agost de 2007

Èxit a la 25 escola d'estiuMés de 150 militants de la JNC han participat a la 25a Escola d’Estiu Ramon Trias Fargas celebrada per tercer any consecutiu a Riner (el Solsonès). Els quatre dies han servit per abordar des de diferents perspectives el futur del catalanisme durant el segle XXI.D’aquesta manera, la JNC ha demostrat un cop més la seva capacitat de lideratge a l’hora d’abordar el discurs polític de futur a Catalunya.

Per la casa de colònies de La Carral hi han passat Vicenç Villatoro, Jordi Casasses, Josep Rull, Marina Llansana, Pep Moliné, Pere Aragonès, Francesc Marc Àlvaro, Agustí Colomines, Jordi Pujol i Artur Mas. Les diferents intervencions han coincidit majoritàriament a fer una mirada de revisió al catalanisme del segle XX per buscar èxits i fracassos i alhora destacar la necessitat que aquest segueixi sent hegemònic en el futur.

Alhora, s’ha valorat la importància de configurar un projecte a llarg termini, que el catalanisme torni a ser motor de canvi i de modernitat del país, així com també que es treballi per represtigiar Catalunya i projectar-la al món a través d’una política exterior potent.

El premi Ramon Trias Fargas que atorga la JNC cada any en el marc de l’Escola d’Estiu ha estat aquest any per al diari Avui, en reconeixement a la seva defensa de la llengua catalana i per la capacitat d’interpretar què passa al món des d’una òptica estrictament catalana. El seu director, Vicent Sanchis, va recollir el guardó dissabte a la nit en presència del President Pujol.

D’altra banda, Xavier Servat, del col•lectiu de Sarrià-Sant Gervasi, es va emportar el premi d’assaig polític “Compromís, progrés i pàtria” que ha creat l’organització aquest any. Artur Mas va lliurar el guardó en el marc de la clausura de l’Escola.

Finalment, cal destacar que l’Escola d’Estiu, com sempre, ha comptat també amb un programa de lleure. Entre d’altres activitats, cal destacar la visita a El Pinós, centre geogràfic de Catalunya, la celebració d’un cavatast i l’organització d’un concert amb el grup “Fundación no hay manera!” a Solsona.