dilluns, 22 de desembre del 2008

La JNC, present al congrés de les EGI







Una delegació de militants de la JNC es va desplaçar fins a Plentzia, prop de Bilbao el passat cap de setmana per assistir a la V Bilera Nagusia (Assemblea General) d’Eusko Gaztedi (EGI), l’organització política juvenil del PNB. La representació de la JNC estava encapçalada pel President i els dos responsables de l’àrea de Galeusca.



Durant tot el cap de setmana, els membres d’EGI van debatre diverses ponències a l’entorn de dos eixos bàsics: l’emancipació dels joves bascos i la defensa desacomplexada del projecte nacionalista basc, en un dels moments més delicats que està vivint la societat basca en els últims anys, i amb unes crucials eleccions al Parlament a pocs mesos vista.

El Lehendakari, Juan José Ibarretxe i el president del EBB, Íñigo Urkullu, van pendre part activament de l’assemblea, animant els joves del seu partit a seguir sent inconformistes i a presentar a la societat noves propostes per superar la situació actual de crisi i inquietud social i política.

El president de la JNC, Gerard Figueres, els responsables de l’Àrea de Galeusca del CEN, Laia Romeu i Oriol Pubill, així com el membre del CEN Oriol Vàzquez, van aprofitar l’estada a Euskadi per intercanviar idees i experiències amb joves d’altres organitzacions polítiques juvenils de les Illes Balears, el País Valencià, Andalusia i les Illes Canàries, amb les que la JNC vol seguir col•laborant.