dimecres, 24 d’octubre del 2007

CONSELL NACIONAL A TORTOSA


La JNC va celebrar dissabte a Tortosa el seu quart Consell Nacional d’aquest mandat. Es van aprovar propostes de resolució sobre els arxius de Salamanca, els símbols franquistes, el CAT a les matrícules, i la integració de les persones sordes. També es va presentar la campanya “Som”.



La primera de les propostes, presentada pel Comitè Executiu Nacional, denunciava l’actuació del PSOE i dels diputats residents a Catalunya d’aquest partit que van votar la setmana passada en contra de la devolució dels arxius de Salamanca. Alhora, reclamava al Govern de la Generalitat que exigeixi al Govern espanyol el retorn dels arxius pertanyents a particulars i associacions. Alhora, també donava suport a l’acte organitzat per la Comissió de la Dignitat.

La segona, de la comarca del Segrià, demanava que els ajuntaments catalans eliminin tots els símbols franquistes i els reconverteixin en símbols que permetin recordar a les generacions futures les atrocitats que va dur a terme aquest règim dictatorial. També proposava que la JNC faci un seguiment de la retirada d’aquests símbols.

La tercera, del col•lectiu de Gràcia, instava el president del Govern espanyol a donar efectiu compliment amb la màxima diligència el compromís adquirit pel PSOE el 2004 al Senat per incorporar el CAT a les matrícules. Alhora, denunciava la manca de sensibilitat de l’Estat espanyol cap a les nacions que el conformen i la submissió del tripartit al PSOE.

Finalment, l’àrea de Polítiques de Polítiques Socials i Immigració va presentar una proposta per demanar que es presentin les iniciatives parlamentàries necessàries per tal d’aconseguir la creació d’una aula bilingüe, entenent com a tal, una aula que imparteixi totes les matèries en llengua de signes catalana i llengua oral de forma simultània, per cadascun dels nivells educatius en almenys una escola pública de cada comarca. Alhora, també demanava que es promogui la implantació d’intèrprets de LSC, com a eina-pont de comunicació, i la inserció de subtítols a tots els mitjans audiovisuals que emeten dins del territori català, per tal de fer accessible tota la informació.

Les quatre propostes van ser aprovades per unanimitat.

El Consell Nacional també va servir per presentar la campanya “Som” que durà a terme la JNC els propers mesos. Consistirà en petites xerrades i trobades amb joves de tot el país per donar a conèixer l’organització, explicar els posicionaments de la JNC, i també per evidenciar que en un moment en què el país està mancat de lideratges i de referents, i en definitiva, es troba en una situació de crisi, la Joventut Nacionalista de Catalunya, com a primera organització política juvenil del país, hi té molt a dir.

D’altra banda, l’àrea d’Internacional del CEN va anunciar que el proper congrés del LYMEC, previst per l’abril de l’any que ve, se celebrarà a Barcelona, cosa que suposa una fita molt destacada. Durant aquesta trobada dels joves liberals europeus, Roger Albinyana abandonarà la presidència de l’organització, després de quatre anys en el càrrec, cosa que podrà fer a prop de la gent de la JNC.

Ferran Bel, alcalde de Tortosa des del passat mes de juny, va ser l’encarregat de cloure el Consell Nacional. Bel va explicar la feina feta per CiU a la capital del Baix Ebre els darrers anys, que ha servit perquè en les darreres eleccions municipals es quedessin a les portes de la majoria absoluta amb el millor resultat de la història, després de vuit anys a l’oposició. L’alcalde de Tortosa també va animar els militants de la JNC a treballar molt i els va advertir que en poc temps poden assumir responsabilitats, tot citant l’exemple de Meritxell Roigé, exmilitant de la JNC de les Terres de l’Ebre, que amb 31 anys ja és tinent d’alcalde de Tortosa.