dilluns, 14 d’abril del 2008

La JNC demana la dimissió del conseller de Medi Ambient





La JNC demana la dimissió immediata del conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, per la seva nefasta gestió de la situació de sequera. Així mateix, l’organització dóna suport a la manifestació que JARC ha convocat el dia 19 a Lleida en contra del transvasament del Segre. Aquests posicionaments van ser acordats per unanimitat pel Comitè Executiu Nacional.


La JNC considera que un conseller que ha mentit davant del Parlament, que pretén dur a terme un transvasament de la capçalera del riu Segre que representa un atemptat ecològic, que està actuant d’esquena al territori, i que demostra incapacitat per solucionar el problema de l’escassetat d’aigua amb diligència, no pot continuar al capdavant del departament de Medi Ambient.

“És molt greu que un conseller hagi mentit en seu parlamentària, aquest fet representa un menyspreu absolut a la institució, i als ciutadans de Catalunya”, afirma Jordi Cuminal, secretari general de la JNC. A més a més, “hi ha l’agreujant que Baltasar va mentir per interessos electorals, per evitar que el transvasament del Segre passés factura electoral al PSOE i a ICV, el que representa un escàndol”.

“Davant d’això, el President ha de reaccionar i fer-lo dimitir. Davant d’un conseller antitransvasista que fa un transvasament intentant canviar-li el nom, que menteix i amaga informació per interessos electoralistes, i que és incapaç de proposar solucions a la situació actual, la confiança de la ciutadania en la política cau en picat. L’única solució digna que li quedi al conseller Baltasar en favor de la confiança en la política i en les institucions del país és plegar”, destaca Cuminal.

La Joventut Nacionalista de Catalunya, primera organització política juvenil del país, s’oposa taxativament al transvasament d’aigua des de la capçalera del Segre i considera que és matar el riu. “És una agressió ferotge. És sorprenent que un partit que s’autoanomena ecologista hagi pogut arribar a plantejar-se aquesta opció”, manifesta Cuminal, que afegeix: “No cal ser un expert per veure que és insostenible treure aigua del Segre, només amb un cop d’ull al cabal que hi circula ja es pot deduir”.

En aquest sentit, la JNC dóna suport a la manifestació que Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) han convocat el dia 19 a Lleida en contra del transvasament del Segre.

Igualment, la JNC denuncia l’actuació d’esquena al territori que està duent a terme el conseller Baltasar, i en general el Govern tripartit. “Han pretès tirar endavant un transvasament sense el suport del territori, però a sobre, sense ni tan sols explicar-li-ho. Quin projecte de país té aquest govern que actua d’aquesta manera?”, destaca Jordi Cuminal. “El territori els fa nosa perquè els planta cara i els diu les coses pel seu nom.”. afegeix.

En aquest sentit, la JNC també censura les paraules del secretari d’organització del PSC-PSOE, José Zaragoza, que ahir va defensar els fets consumats amb el tema del transvasament i li recorda que Catalunya no acaba amb l’àrea metropolitana de Barcelona. “Amb aquestes paraules, Zaragoza demostra que passa olímpicament de tot allò que queda fora del Barcelonès i el Baix Llobregat, però si es pensa que la gent es quedarà quieta davant de la voluntat del Govern de destrossar el territori, és que no coneix el país”, conclou Cuminal.