divendres, 14 de setembre del 2007

CIU i ERC rebutgen la planta de gas


L’Ajuntament de Tortosa debatrà en el proper Ple municipal una moció conjunta dels dos grups polítics al govern, CiU i ERC, en què s’expressa el rebuig al projecte de magatzem de gas submarí que el Ministeri d’Indústria preveu instal·lar davant la costa de l’Ebre, així com a la planta de tractament de gas que hi està vinculada. La moció, que es va entrar al registre el passat dilluns 10 de setembre, manifesta també el rebuig al reconeixement d’utilitat pública del projecte.

La iniciativa de les dues formacions polítiques també dóna suport a les al·legacions presentades per l’Ajuntament d’Alcanar, sol·licita al Ministeri d’Indústria i al Consell de Ministres que reclami els pertinents informes a totes les Administracions afectades, i demana a la Generalitat de Catalunya que es consideri part afectada perquè aquest projecte “afecta de manera negativa al nostre territori i al seu planejament territorial, així com al conjunt del Delta de l’Ebre”.

La moció, que és de suport al municipi d’Alcanar, no fa cap referència a la recent proposta feta pel senador de l’Entesa, Joan Sabaté, en el sentit d’ubicar la planta de tractament de gas al polígon Catalunya Sud, si bé l’equip de govern de l’Ajuntament de Tortosa manifesta la seva oposició a aquesta iniciativa en els termes en què s’ha presentat.

La proposta de CiU i ERC que es votarà en el Ple del proper dilluns justifica el rebuig al projecte del Ministeri d’Indústria per diverses raons. En primer lloc, la decisió de triar el mes d’agost per sotmetre’l a informació pública, la qual cosa ha fet que “la documentació no ha estat de fàcil accés per a la ciutadania del territori”. A més, ni Alcanar ni la Generalitat de Catalunya han estat considerats òrgans afectats, ja que no se’ls ha sol·licitat informe. Així mateix, el text de la moció posa especial èmfasi en el fet que “la instal·lació suposarà una afectació mediambiental, paisatgística i econòmica en els sectors de la pesca i del turisme de les Terres de l’Ebre”.