divendres, 14 de setembre del 2007

La vegueria de l’Ebre centra la conferència institucional a Tortosa




El president del Consell Econòmic i Social, Valentí Faura, va aprofitar la conferència institucional per la Diada Nacional de Catalunya a Tortosa per reivindicar la millora de les infrastructures a les Terres de l’Ebre i la vegueria de l’Ebre. Faura, convidat per l’Ajuntament de Tortosa per pronunciar la conferència institucional de l’11 de setembre, ha centrat la conferència en l’evolució econòmica ebrenca fent un repàs a la importància i la força del comerç tortosí al llarg de la història. En aquest sentit, Faura ha ressaltat la importància que sempre ha tingut Tortosa com a cruïlla dels Països Catalans i s’ha mostrat optimista perquè les Terres de l’Ebre recuperin aviat aquesta centralitat. No obstant això, Faura ha aprofitat la conferència per fer tot un seguit de reivindicacions centrades sobretot en la millora de les infrastructures. Així, Faura ha reclamat el desdoblament de l’eix de l’Ebre, de la N-340 i la N-420, l’obertura d’una nova sortida de l’autopista A-7 al Montsià, la potenciació del port dels Alfacs i l’estació de mercaderies de l’Aldea, així com també la reivindicació històrica d’aconseguir una parada de l’Euromed a l’Aldea. En el terreny més polític, Faura ha fet una crida al delegat del Govern de les Terres de l’Ebre i al Govern de Tortosa perquè facin pinya tots plegats amb l’objectiu d’aconseguir la instauració de la vegueria de l’Ebre.

L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va agraïr Faura les seves paraurles i ha aprofitat per reivindicar la construcció nacional del país des de tots els sectors de la societat. ‘La construcció nacional l’hem de fet tots, des del Parlament de catalunya i des dels Ajuntaments però també hi ha de participar la societat civil. Ho hem de fer tots junts, deixant a part les ideologies i els partidismes’, ha dit Bel davant d’un saló de sessions ple, on hi havia representants del sector econòmic i empresarial, sindicats, la universitat i autoritats polítiques.

L’acte va finalitzar amb l’actuació de l’Orfeó tortosí que ha interpretat, entre d’altres peces, l’himne de Catalunya, Els Segadors.