divendres, 21 de setembre del 2007

Tortosa i la setmana de la Mobilitat


Tortosa celebra la Setmana de la Mobilitat amb diferents activitats per conscienciar els ciutadans


L’Ajuntament de Tortosa ha dissenyat un complet programa d’activitats en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que es promou en l’àmbit de la Unió Europea sota el lema “Carrers per a tothom”. Els actes es faran entre els dies 24 i 30 de setembre en diferents punts del municipi.
S'ha de destacar l’actuació al carrer Sant Blai, amb el canvi i l’habilitació de noves pilones per tal d’impedir l’entrada de vehicles. Només estarà permesa la circulació entre les 6 i les 10 hores per treballs de càrrega i descàrrega. Els veïns disposaran de l’accés pel carrer Na Perona.

Dilluns 24 – DIA DE LA MOBILITAT SEGURA
Inici de la campanya de control d’ús del casc en conductors de motocicletes i de cinturons de seguretat en conductors de vehicles.

Inici de la campanya conscienciadora envers actituds incíviques en hàbits d’aparcament sobre la vorera, passos de vianants, etc, amb el repartiment de multes simulades.

Dimarts 25 – DIA DEL TRANSPORT PÚBLIC Campanya d’informació sobre els avantatges d’utilització del transport públic i del carnet d’estudiant per tal d’utilitzar, a baix cost, aquest mitjà de mobilitat entre la gent jove. El regidor de Mobilitat i Medi Ambient, Valentí Marín, assistirà a les 11 hores a l’IES Bau.

Dimecres 26 – DIA DEL CARRER PER A TOTHOM, CAMINS ESCOLARS SEGURS
Inauguració de tres nous camins escolars segurs, corresponents als accessos a l’IES de l’Ebre, IES Bau i Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona: - repintat de passos de vianants amb franges vermelles - instal·lació de senyals d’avís de passos de vianants amb orla reflectant - instal·lació de senyals d’avís de pas de vianants lluminosos a l’IES Bau - instal·lació de pas elevat de vianants a l’accés pel carrer Bisbe Aznar al Conservatori. Hi haurà atenció a la premsa, a les 11 hores, al carrer Bisbe Aznar.

Dijous 27 – DIA DE LA PARTICIPACIÓ EN LA MILLORA DE LA MOBILITAT
Celebració de taules participatives amb associacions de gent gran i de dones per tal de compartir propostes per a l’aplicació de millores en la mobilitat i accessibilitat a la ciutat. A partir de les 10 hores, al Saló Verd de l’Ajuntament.

Divendres 28 – DIA DE L’EDUCACIÓ VIÀRIA
Presentació de la campanya d’educació viària a les escoles per part de la Policia Local i del Cos dels Mossos d’Esquadra. Roda de premsa a les 12 hores, al Saló Verd de l’Ajuntament.

Dissabte 29 – DIA DEL VIANANT
Campanya per a la conscienciació de les àrees de vianants, de prioritat invertida, de pacificació del trànsit, etc. Es presentarà l’acció que es fa al carrer Sant Blai.

Diumenge 30 Espectacle de teatre infantil i juvenil per a xiquets i xiquetes de 6 a 9 anys. Representació de l’obra “Històries d’un arbre mil·lenari” a les 12 hores al Teatre-Auditori Felip Pedrell.